Terug naar homepage

Accomodatie

 

Binnen: bij de bouw van stal van Boxtel is vooral rekening gehouden met comfort en veiligheid voor de paarden. Zo zijn de stalwanden met rubber bekleed om beschadigingen bij het paard te voorkomen wanneer zij rollen in de stal. (Foto stal buiten en binnen)
De bodem van de binnenbak bestaat uit geopad met zand voor voldoende vering tijdens het neerkomen van de hoeven. Deze bodem ligt er altijd vlak bij door het bijna dagelijkse onderhoud, zodat blessures voorkomen worden door oneffenheden in de bodem.

Binnen rijbaan

 

 

Buiten: door de vele grote weiden en paddocks krijgen alle paarden op stal van Boxtel de kans om die dingen te doen wat een paardenleven gelukkig maakt; de benen strekken, grazen, contact maken met soortgenoten over het hek.
De weiden zijn omheind met een houten hekwerk , de meest veilige omheining voor een paard! Bovendien worden paardenbenen extra beschermd door peesbeschermers, springschoenen e.d.

Weilanden

 

 

Stapmolen: de stapmolen geeft ook dagelijkse beweging voor de paarden. Dit vaak naast de paddock/weidegang waardoor paarden met de training erbij dus 2 a 3 keer daags de stallen uitkomen, waardoor verveling voorkomen wordt en blessures, want hoe meer natuurlijke beweging, hoe meer doorbloeding van pezen/spieren; doordat deze dan opgewarmd zijn voor de training begint, worden deze minder belast dan bij paarden hele dagen in de stallen staan.
De bodem van de stapmolen is verhard met een laagje zand erover. Deze harde ondergrond versterkt de pezen wanneer paarden dagelijks zo'n 30 minuten stappen in de molen. De molen wordt eveneens gebruikt als warming up/cooling down; na het rijden het paard nog 15 minuten laten stappen voorkomt verzuring van de spieren.

Stapmolen

Buitenbak: de buitenbak heeft de afmeting van 20 m. bij 60 m. en heeft een eb en vloed bodem, zodat deze altijd optimaal is en het hele jaar door gebruikt kan worden.
De longeercirkel is net als de buitenbak omheind met houten hekwerk, alles voor de veiligheid van het paard.

Buiten rijbaan

Stal v.Boxtel | Training | Fokkerij | Verkoop | Contact |