Terug naar homepage

Verzorging

 

Verzorging: de ruime, met rubber beklede stallen zijn een veilig en prettig onderkomen voor de paarden. Doordat de stallen bijna dagelijks uitgemest worden heerst er een schoon klimaat en komen problemen als rotstraal e.d. bijna niet voor.  Dagelijks worden de stallen voorzien van een dikke laag schoon stro, wat ervoor zorgt dat zij de hele dag wat te knabbelen hebben en fijn kunnen liggen.
Zaagselbedding is ook mogelijk.

De paarden worden iedere dag grondig gepoetst en gecontroleerd op eventuele huidaandoeningen, wondjes. De hoeven worden goed bijgehouden en benen na het rijden gekoeld met koud water. Zo nodig wordt het hele paard gedoucht met warm water wanneer deze bezweet is.

Wanneer de paarden getraind worden of de wei/paddock in gaan worden de benen goed beschermd om blessures te voorkomen.

Stallen

 

 

Voeding: doordat 4x daags wordt gevoerd op verschillende tijden
wordt de kans op maagproblemen(maagzweren) en verveling van de paarden verminderd.
Het voer bestaat uit kwaliteitsvol ruw- en krachtvoer.
Het ruwvoer wordt door stal van boxtel zelf gewonnen van het grasland, daarbij wordt de voedingswaarde gecontroleerd.
Het is mogelijk om kuilgras en/of droog hooi te voeren.
Het krachtvoer bestaat uit kwaliteitsvol brok, haver en
reformmengsel.

 

 

 

Beweging: de paarden komen zo'n 2 a 3 x daags verdeeld over de dag uit de stal. Ze lopen aan de molen, komen in de wei/paddock en worden getraind.
Door deze regelmatige beweging wordt de doorbloeding van spieren/pezen gestimuleerd en is optimaal wanneer er intensieve arbeid van het lichaam van het paard wordt gevraagd tijdens de training. Hierdoor worden blessures en spierverzuring voorkomen. Daarnaast is het geven van de beweging positief voor het psychische gestel van het paard. De paarden zijn blij als ze de weide in kunnen en zijn niet verveeld als ze weer op stal komen.

Voor alle sporters ,en dus zo ook sportpaarden, geldt; hoe lekkerder in het vel, des te beter de prestaties! Rust in het hoofd bij het paard, geeft rust wanneer zij weer op stal staan, dus geen gestreste paarden op stal die kunnen leiden tot stalondeugden e.d.
Hierdoor ook geen opgekropte spanning tijdens de training.

Daarnaast is het geven van de beweging positief voor het psychische gestel van het paard. De paarden zijn blij als ze de weide in kunnen en zijn niet verveeld als ze weer op stal komen. Doordat paarden dagelijks zoveel beweging hebben zijn ze ook niet meer zo fris als ze buiten komen, bovendien staan de paarden apart in een wei/paddock.
Of een paard wel of niet buitengezet wordt of aan de molen gaat, wordt natuurlijk in goed overleg met de eigenaren gedaan.

Dat de paarden zich goed voelen bij stal van Boxtel is duidelijk aan de paarden te zien. Ze hebben het hele jaar door een goede vachtkleur- en glans (meestal hoeven de paarden niet eens geschoren te worden in de winter!)
Bovendien staan ze rustig op stal doordat ze voldoende beweging krijgen door het gehanteerde stalbeleid wat anders is dan op de meeste training-stallen, waar paarden maar 1 x daags de stal uitkomen.

Waarom we het zo doen? Omdat we hart hebben voor ieder paard wat bij ons staat!

Stapmolen

Weilanden Stal van Boxtel

Vervoer: de paarden worden vervoerd met de degelijke, ruime vrachtwagen van stal van Boxtel, omdat deze een stabiele wegligging heeft en de paardenplaatsen van rubber zijn voorzien is dit een veilig vervoermiddel, ook voor onrustige paarden.

 

Stal v.Boxtel | Training | Fokkerij | Verkoop | Contact |